сряда, 15 април 2009 г.

Google бомба "избори"=Зелените

Какво ще кажете да утилизираме мощта на Гугъл бомбата за да популяризираме партия Зелените и да помогнем на кампанията им за изборите?

По конкретно, предложението ми е когато някой напише "избори" в Гугъл на първо място да излиза сайта на Зелените - www.bulgariangreens.org

Имат нужда от помощ и със събирането на средства за депозит за участието им на изборите. Който може и иска - да помага!

6 коментара:

  1. Определено одобрявам! Много дори!! А също ще им помогна - с подпис защото трябва да съберат мисля 20,000 подписа да се регистрират и със скромна сума.

    ОтговорИзтриване
  2. При наличното медийно заглушаване (от големите медии) за наличието на тази алтернатива на старите партии, определено съм ЗА гугъл бомбата. Напоследък излязоха няколко зле скалъпени омаскарявания, което си е лъч надежда за популяризирането им. Но това си не много приятен начин, а и не съотвества на добронамереното им според мен начинание. Познавам част от хората им, всички до един са свестни, даже бих казал компенсират гражданската пасивност на доста от нас по един радващ душата начин.

    ОтговорИзтриване
  3. Съгласен съм, че имат силна гражданска позиция и че това не е най-добрия начин за популяризирането им, но за сега поне не се сещам за друг начин, който хем да е безплатен, хем да не нарушава обществения ред :)

    ОтговорИзтриване
  4. Какво трябва да направим, за да стане гугъл бомбата?

    ОтговорИзтриване
  5. Това, което трябва да стане е много хора да постнат в блоговете, страниците и каквото още имат онлайн, думата избори, към която са прибавили хиперлинк към www.bulgariangreens.org/home. За да проработи това обаче, сайта ви НЕ трябва да се индексира за търсачки. Сигурен съм, че хората които го потдържат знаят какво точно трябва да променят, но не съм сигурен дали ще се навият.

    ОтговорИзтриване
  6. Друг вариант (по-удачен) е да се запази индексацията за търсачки, но в нея като индекс да се включи и думата избори. Разбира се наличието на много линкове към сайта си остава задължително условие за успех.

    ОтговорИзтриване